Over ons

Fairtradewinkelen.nl is een webshop die is ontworpen met als doel eerlijke handel te bevorderen. De organisaties waar wij zaken mee doen, zijn bijna allemaal opgezet door vrijwilligers of lokale bedrijfjes, die dankzij hun tomeloze inzet  en praktische samenwerking met de bevolking prachtige initiatieven hebben ontwikkeld.

Een van de organisaties waar wij bij inkopen is het Sapana Women Skill Development Project uit Nepal. Hier leren de vrouwen samen met Westerse vrijwilligers bijzondere en mooie producten te maken. Met wat ze daarmee verdienen, kunnen ze hun gezin onderhouden. Alles wordt met de hand gemaakt, geborduurd en geverfd, dus geen enkel olifantje, tas of sleutelhanger is precies gelijk.

Door direct bij de bevolking uit Nepal en Thailand (en binnenkort ook Peru) in te kopen, wordt er geen geld besteed aan dure tussenpersonen, waardoor alles wat wij aan hen betalen direct bij de makers van alle mooie artikelen terecht komen. Eerlijke handel, eerlijke betaling. De artikelen in deze webwinkel zijn allemaal handgemaakte producten. Met zorg gemaakt en heel Fair!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>